Matbloggstoppen

lördag 30 juli 2011

Couscous röd och grön



Detta var en jättegod rätt! Att fylla paprikor är inte en dum idé, det blir ofta gott. Dessa slafsade vi dock i oss lite snabbt innan vi skulle på semester i förra veckan så det var inte direkt att vi satt och njöt av maten. Skulle egentligen ha bjudit Catherine på dessa men hennes dotter fick feber så vi fick äta det själva istället. Receptet är taget från www.ica.se.

2 röda paprikor
2 gröna paprikor
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 1/2 dl couscous
1 liten lök
100 g champinjoner
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk basilika
3 dl riven ost
sallad
bröd

Skölj paprikorna. Skär av locket på varje och kärna ur. Förväll paprikorna i kokande vatten ca 5 minuter. Ställ dem i en ugnssäker form.

Koka upp vatten med salt. Rör ner couscous, lägg på lock och ställ åt sidan.

Skala och hacka löken. Ansa champinjoner och skär i bitar. Fräs lök och svamp i olja. Finhacka paprikalocken och låt fräsa med. Krydda med salt, peppar, pressad vitlök och hackad basilika.

Rör ner fräset i couscousen tillsammans med osten. Fyll röran i paprikorna. Strö över extra riven ost. Gratinera i 225°C, 8-10 minuter.

Servera med en blandad sallad och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar