Färskpotatis i all ära, men efter ett par gånger att äta det kokt så vill man gärna göra något annat. Då passar denna potatissallad bra. Går även bra att göra med vanlig potatis skulle jag tro. Bilden är inte helt bra, och inte potatisen heller. Den blev tyvärr lite mosig. Gott var det i alla fall! Tyckte jag. Sambon och lilltjejen är väl inte överförtjusta i rå lök... Receptet är taget från www.ica.se.
800 g potatis
100 g scalottenlökar
1/2 dl hackad dill och persilja
2 msk kapris
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olivolja
1 msk vatten
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skala, hacka eller skiva löken.
- Blanda alla ingredienserna till såsen.
- Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
- Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
- Strö över kapris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar