Matbloggstoppen

fredag 1 juli 2011

Sirapskakor med anis



En småkaka till kaffet (eller för min del te) är aldrig fel! Sirapskakor är så himla gott tycker jag men det är aldrig fel att förnya sig. Här testade jag Claes Karlssons version med anis som krydda. Det var gott men jag kan inte hjälpa att fundera på vad det skulle ha smakat med fänkål istället...

125 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk vit sirap
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjöl
1 msk stötta anisfrön

Blanda samman alla ingredienser till en jämn deg. Fördela i fyra lika stora bitar. Rulla ut till längder som ryms på en plåt. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 8 minuter. Skär kakorna i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar