Matbloggstoppen

lördag 16 juli 2011

Grova snabblimpan



Ni har väl inte lyckats att undå att jag gillar tidningen Hembakat? Detta bröd var med i förra numret och det var jättegott. Tänkte att det aldrig går vägen eftersom degen var så vansinnigt löst, men det funkade. Jättemycket grahamsmjöl var det, men det blev inte torrt för det.

390 g grahamsmjöl (6 1/2 dl)

60 gram vetemjöl (1 dl)

2 dl rågkross

2 dl solroskärnor

1 dl linfrö

2 tsk salt

2 tsk bikarbonat

2 dl mörk sirap

10 dl filmjölk eller naturell yoghurt


Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirap och filmjölk/yoghurt.

Smörj 2 stycken 1,5 liters formar.

Grädda nederst i ugnen på 175 grader ca 80 till 90 minuter. Låt stå i formen ca 5 minuter innan de stjälps ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar