måndag 11 juli 2011
Spenat, svamp och squashlasagne
Nu är det jättebra pris på squash i affärerna. Då kan man passa på att göra denna lasagnen som var med i mitt senaste nummer av "Cook vegetarian". Jag ändrade lite i receptet, uteslöt mozzarellan och ökade på mögelosten med nästan dubbelt. Sedan snålade jag in på spenaten, tog bara hälften av den mängden som stod. Då hade man nog lika gärna kunnat utesluta den helt faktiskt. Summasummarum är dock att denna lasagne blev jättegod! Och lättare i och med att den inte var en ostsås med som jag alltid bränner...
1 kg squash, skuren i tärningar
2 msk olja
1/4 riven muskotnöt
2 hackade lökar
2 krossade vitlöksklyftor
300 g skogschampinjoner, skivade
500 ml lätt crème fraiche
3 dl buljong
salt och svartpeppar
6 färska lasagneplattor
500 g spenat
75 g stilton
50 g mozzarella
1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg squashen på en plåt. Häll över en msk olja och muskotnöt. Rosta i ugnen i 30 minuter.
2. Stek löken i tre minuter utan att den tar färg. Tillsätt vitlök och stek i två minuter.
3. Tillsätt svamp och stek i fem minuter. Tillsätt crème fraiche och buljong. Rör och låt bubbla i 15 minuter.
4. Häll i spenaten i en kastrull. Lägg över lock och låt spenaten "vissna". Krama ur så mycket vätska som möjligt.
5. Häll ett tunt lager svampsås i en lasagneform. Lägg över två lasagneplattor. Tillsätt hälften av squashen samt hälften av spenaten och hälften av den resterande svampsåsen. Lägg över två lasagneplattor och upprepa squash och spenatlagret. Lägg på två lasagneplattor till och resten av svampsåsen. Smula över osten.
6. Täck formen och grädda i 20 minuter. Ta bort folien och grädda i 30 minuter till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar