Matbloggstoppen

fredag 15 juli 2011

Mexikansk chilli



Lilltjejen som inte är så förtjust i bönor åt glatt av detta. Kanske för att den innehöll svamp och röd paprika också? Goda smaker var det i alla fall, kryddorna höll sig verkligen i bakgrunden och det kändes väldigt fräscht med alla grönsaker. Receptet är taget från någon engelsk hemsida.

1 stor hackad lök
olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tärnad röd paprika
1 tärnad squash
1 burk krossade tomater
1 handfull skivade champinjoner
1 buljongtärning
1 burk kidneybönor
salt, peppar

1. Stek löken i fem minuter och tillsätt kryddorna. Stek i en minut.
2. Tillsätt paprika och squash och stek i tre minuter.
3. Tillsätt tomater, svamp, buljongtärning och bönor. Låt sjuda i 15-20 minuter.
4. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar