Matbloggstoppen

torsdag 14 juli 2011

Goda brödrutor



Dessa brödrutor var synnerligen lättbakta. Goda också! Minimalt med ansträngning, sådant gillar en lat person som jag! Nu detoxar jag och sambon ett tag så bröd är väl den enda typen av bakning jag kommer att blogga om framöver. Inga kakor, inget godis, inga snacks, inga söta drycker, ingen alkohol. Fram till mitten av augusti. Vi får se hur det går... Detta receptet är taget från något gammalt nummer av Allers.

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olja
3 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
11-12 dl vetemjöl

1. Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.
2. Tillsätt oljan, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jästa under bakduk i 1 1/2 timme.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen till en rektangel, 22x30 cm. Skär degen i rutor med vass kniv. Låt jäsa i 20 minuter.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar