Matbloggstoppen

fredag 5 februari 2010

Cashewnötscurry med blomkål



Lite enkel vardagsmat är aldrig att förakta. Mycket gott recept (jag älskar cashewnötter!) och enkelt är det också.
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipeppar
  • ½ tsk muskot (det uteslöt jag)
  • 1 tsk salt
  • 1 burk tomatkross
  • 2-3 dl vatten
  • 2 dl cashewnötter, malda eller krossade
  • 2 blomkålshuvuden (jag använde ett stort)

  • Hacka löken fint eller riv den. Stek i olja, pressa ner vitlöksklyftorna och låt dem stekas med. Löken ska bli gyllenbrun.
  • Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa någon minut
  • Häll i tomatkross, vatten och nötter. Rör om ordentligt och puttra.
  • Ansa blomkålen och skär den i bitar. Koka dem nästan mjuka (al dente), cirka 5 minuter.
  • Rör ner blomkålen i såsen. Låt allt puttra tillsammans i ett par minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten för att få rätten krämigare.
  • Servera gärna med ris och en syrlig chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar