Lite enkel vardagsmat är aldrig att förakta. Mycket gott recept (jag älskar cashewnötter!) och enkelt är det också.
- 2 gula lökar
- 2 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chilipeppar
- ½ tsk muskot (det uteslöt jag)
- 1 tsk salt
- 1 burk tomatkross
- 2-3 dl vatten
- 2 dl cashewnötter, malda eller krossade
- 2 blomkålshuvuden (jag använde ett stort)
- Hacka löken fint eller riv den. Stek i olja, pressa ner vitlöksklyftorna och låt dem stekas med. Löken ska bli gyllenbrun.
- Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa någon minut
- Häll i tomatkross, vatten och nötter. Rör om ordentligt och puttra.
- Ansa blomkålen och skär den i bitar. Koka dem nästan mjuka (al dente), cirka 5 minuter.
- Rör ner blomkålen i såsen. Låt allt puttra tillsammans i ett par minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten för att få rätten krämigare.
- Servera gärna med ris och en syrlig chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar