tisdag 2 februari 2010
Korvbröd
Att baka sina egna korvbröd kanske känns som överkurs men när de väl är bakade och infrysta är de lätt tillgängliga. Mycket godare än de man köper i affären är de också eftersom dessa inte blir lika degiga. Serverade med mos, bostongurka, ketchup och senap. Gott på en fredagkväll!
Receptet är taget ur "Rutiga kokboken".
6 dl vatten
1/2 dl olja
75 g jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
1 1/2 l mjöl
Värm vattnet och oljan till fingervärme. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Knåda degen. forma till släta ovala bullar. Skär dem tvärsöver i lika stora delar. Lägg dem med snittytan uppåt på plåtar. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 250-275 grader i 5-8 minuter.
Satsen ger 15-20 stycken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar