Matbloggstoppen

måndag 22 februari 2010

Saffranspasta med citrongrönt



Den här supergoda pastan gjorde sambon i förra veckan! Det var verkligen urgott och något som ni alla måste prova! Perfekt på en fredagkväll med lite gott landbröd eller liknande.

7-8 dl kort pasta
1 paket saffran (men jag vet inte hur mycket det gjorde för rätten, det smakade i alla fall inget)
1 stor citron
2 dl gräslök
2 dl persiljeblad (det skippade vi och ökade de andra kryddorna istället)
2 dl basilikablad
1 1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10-12 svarta oliver
1 dl solrosfrön

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet men spar 1 dl och rör ut det med saffran. Blanda ner i pastan och rör om så att pastan får en jämn gul färg.
2. Riv skalet på citronen. Pressa ut saften.
3. Kör örterna till en puré i matberedare. Tillsätt citronskal och ost. Häll ner oljan i en fin stråle. Krydda med salt och peppar. Späd med lite av kokspadet från pastan. Precis innan såsen ska blandas med pastan smaksätts den med pressad citron.
4. Blanda såsen med saffranpastan och strö på oliver och solrosfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar