Matbloggstoppen

måndag 1 februari 2010

Vegetarisk kalops



Sambon gjorde vegetarisk kalops häromveckan. Han gillade det medan jag tyckte att det blev för "köttigt" för mig. Smaken är som baken! Skillnaden kanske ligger i att jag är vegetarian medan jag inte är det?

Receptet är taget från påsen "Veggo vegetariska bitar".

150 g vegetariska grytbitar
matolja
2 tsk grillkrydda
2-3 tärningar grönsaksbuljong
1 gul lök, grovhackad
2 stora morötter, skivade
2 msk vetemjöl
2 msk soja
8-10 hela lagerblad
10 hela svartpepparkorn
5 kryddpepparkorn

Koka grytbitarna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter och sila bort vattnet. Stek dem i matolja och grillkrydda tills de börjar få färg. Ställ dem åt sidan. Koka upp 6-7 dl vatten med buljongtärningarna. Lägg i morötterna tillsammans med löken, kryddorna och lagerbladen. Låt koka i 10 minuter. Lägg i grytbitarna, red av med mjöl, blanda i sojan och koka i 10 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar