Matbloggstoppen

fredag 12 februari 2010

Wokade grönsaker à la Thai



Äntligen börjar jag känna mig mindre sjuk. Det har verkligen varit eländigt denna vecka och extremt eländigt när det gäller maten. Frysen är mer eller mindre utrensad av det förråd jag har byggt upp. Får istället tänka tillbaka till förra veckan då sambon gjorde denna mycket goda wok. Stark var den, men mycket välsmakande. Receptet är taget ur "100 goda gröna rätter".

3 dl strimlad purjo
1 röd och en 1 gul paprika i strimlor
200 g färska champinjoner i skivor
1 squash delad som halvmånar
2 msk olivolja
1 1/2 dl kokosmjölk
2-3 tsk riven ingefära eller 1 tsk torkad
2 msk soja
1 msk flytande soja
1-2 msk sweet chilisås

3-4 msk rostade sesamfrön till garnering

1. Förbered alla grönsaker. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i grönsakerna och woka dem i 3-5 minuter.
2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna i någon minut.
3. Blanda samman kokosmjölk, ingefära, soja, honung och sweet chili. Häll den över grönsakerna. Hetta upp. Strö på sesamfrön. Ät med nudlar eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar