Matbloggstoppen

onsdag 3 februari 2010

Thaigryta med böngroddar




Helt ok och snabb vardagsmat är denna thaigryta. Jag groddade mina egna böngroddar och använde färska champinjoner istället för burkversionerna.

Receptet är taget från www.ica.se

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 paprikor i olika färger
1 msk olja
1 burk kokosmjölk
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 burk böngroddar
1 burk hela champinjoner
1-2 msk brun farin
pressad lime

Skala och hacka vitlök och lök. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i oljan i en gryta några minuter. Häll över kokosmjölk. Tillsätt salt och chilipeppar. Låt puttra cirka 5 minuter utan lock.
Låt böngroddar och champinjoner rinna av och blanda ner i grytan. Smaka av med farin och lime.

Servera thaigrytan med ris, gärna jasminris och limeklyftor att pressa över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar