Matbloggstoppen

torsdag 18 februari 2010

Pasta med aubergine och fetaost




När sambon lagar mat använder han ofta "100 goda gröna rätter". Inte mig emot, recepten där är ofta väldigt bra. Han gillar den kokboken för att recepten är väldigt lätta. Det behöver inte vara så komplicerat för att det ska vara gott! Med kombinationen pasta, fetaost, basilika och aubergine kan man inte hamna fel och det gör man inte heller med detta recept.

6-8 dl pasta
1 stor eller 2 mindre auberginer i skivor
2-3 tsk salt
2-3 msk olivolja
3 dl färdig pastasås (gick bra att byta ut mot krossade tomater smaksatt med basilika och krydda upp lite)
250 g fetaost
2 dl basilikablad i strimlor

1. Vänd aubergineskivor med salt i ett durkslag. Dela stora skivor på mitten. Låt det stå i 30 minuter. Skölj skivorna och låt torka på hushållspapper.
2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn skivorna på båda sidor. lägg upp dem på ett hushållspapper för att rinna av.
3. Koka pastan. Värm tomatsåsen. Riv eller smula fetaosten. Blanda hälften med pastasåsen och rör ner såsen i den kokta, avrunna pastan.
4. Lägg upp pastan i en varm skål. Toppa med aubergineskivor, smulad fetaost och basilikablad.

1 kommentar:

  1. Sv: Tusen tack!!! :) Pastan ser för övrigt hur läcker ut som helst! Mums!!

    Önskar dig en superhärlig helg! Kram, Jennie.

    SvaraRadera