Matbloggstoppen

torsdag 18 juni 2009

Grahamsbullar



Och så var det dags för mer brödbak! Om man hade en större frys hade man ju kunnat baka mer på en gång och frysa in... Det har jag inte, men man kan ju alltid drömma!

Dessa grahamsbullar är väldigt goda eftersom mjölet skållas. Då blir de inte lika torra som grahamsbröd lätt kan bli.

3 dl grahamsmjöl
3 dl kokande vatten
3 msk olja
3 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk sirap
5 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl

Mätt upp 3 dl grahamsmjöl i en skål och häll det kokande vattnet över. Rör om och låt blandningen svalna till ca 30 grader. Värm vatten och olja till 37 grader. Lös jästen i lite av degspadet. Blanda sedan jästen med resten av degspadet. Tillsätt salt, sirap, det skållade mjölet, resten av grahamsmjölet och vetemjölet. Låt jäsa i 45 minuter.

Knåda degen och dela den i 16 bitar. Forma till runda, sprickfria bullar. Lägg på en plåt. Jäs i 20 minuter. Grädda i 15 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar