Matbloggstoppen

onsdag 3 juni 2009

Långpannerutor



Att baka bröd i långpanna är oerhört smidigt tycker jag. Man bara kastar ned degen i pannan och plattar ut den lite istället för att forma till bullar eller limpor.

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1/4 dl matolja
1/2 dl sirap
3 tsk salt
3 dl havregryn
3 dl havrekli
4 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl

Smula jästen i degbunken, rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta in så mycket mjöl att degen släpper bunken. Låt jäsa i 45 minuter. Smörj en långpanna. Lägg degen i pannan och klappa ut den. Sporra ut 20 rutor. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 225 graders värme i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet är till stor del knyckt från www.ica.se som förövrigt har mycket bra recept på sin sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar