Matbloggstoppen

måndag 1 juni 2009

Linsbiffar med cashewnötter



Detta recept på linsbiffar är ett av mina favoritrecept på vegetariska biffar. De håller ihop enormt bra, och det är rätt så ovanligt i den vegetariska biffvärlden! Dessutom är det kul att göra något med gröna linser, jag använder oftast röda. Receptet är taget ur "Gott och grönt", en kokbok från Allt om Mat. De hade förut även en vegetarisk tidning, Allt om Grönt. Det var marknaden inte mogen för eftersom den fick lägga ned. Synd...




2 dl gröna linser
1/2 dl vatten att mixa med
1 liten gul lök
1/2 dl salta cashewnötter eller jordnötter
1/2 dl potatismjöl
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

1. Skölj linserna, lägg dem i kokande vatten och koka 15 minuter tills de är mjuka men har tuggmotstånd kvar. Sila av dem.
2. Mixa dem, tillsätt lite vatten i taget, till en fast men inte helt slät konsistens.
3. Hacka löken, grovhacka nötterna och blanda med linsfärsen. Rör ned mjöl, salt och peppar.
4. Forma till åtta biffar och stek dem tills de fått färg.

Perfekt att göra dubbel sats av och förvara i frysen för de dagarna man inte orkar tänka på matlagning!

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut och verkar vara ett enkelt recept. Ska jag verkligen prova! Kram

    SvaraRadera
  2. De är jättebra! De håller ihop så himla bra och är superlätta. Kram!

    SvaraRadera