Matbloggstoppen

söndag 21 juni 2009

Spenat- och svamplasagne



Till lunch idag blev det denna goda lasagne. Min ettåring tyckte den var toppen, hon åt en hel vuxenportion.

Fyllning

4 msk olja
2 krossade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
500 champinjoner, skivade
500 g fryst bladspenat, tinad

Hetta upp oljan. Lägg i vitlök, timjan, svamp lite salt och peppar. Fräs i fem minuter. Krama ur spenaten, hacka grovt. Rör ned i svamröran.

Gör en ostsås:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och peppar

1. Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjölet.
2. Rör kraftigt.
3. Tillsätt mjölk under omrörning.
4. Sjud upp och låt sjuda tills mjölsmaken försvinner.
5. Tillsätt ca 100 g ost

Varva ostsås, svampröra och lasagneplattor. Avsluta med ostsåsen. Grädda i 200-225 grader i ca 30 minuter.

Vet ej varifrån jag stulit detta recept, men det är inte mitt eget påmittade i alla fall!

1 kommentar: