Matbloggstoppen

torsdag 25 juni 2009

Havrebröd



Detta supergoda recept hittade jag på påsen på ICA havegryn. Jag har modifierat det aningen.

5 dl vatten
3 tsk salt
2 msk olja
3 dl havregryn
1 dl krossade linfrö (jag använde hela)
9-10 dl vetemjöl



Rör ut jästen i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, gryn och linfrö. Rör om och låt svälla i ca 15 minuter. Tillsätt mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i 45 minuter. Knåda degen smidig och dela degen i 2 delar. Forma till ovala bröd. Lägg på plåt. Låt jäsa i 30 minuter. Skåra bröden med vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 25 minuter.

Husmorstips: För att limporna ska hålla sig höga är det bäst att kavla ut degen som om man skulle göra bullar och sedan rulla ihop den som en rulltårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar