Matbloggstoppen

måndag 22 juni 2009

Kantarellpaj



Idag bjöd jag min kompis Annelie och hennes man Marcus på picknick i Slottskogen. Det var Marcus födelsedag så detta var planerat bakom ryggen på honom.

På picknicken hade vi kantarellpaj, resterna av pajen som jag hade gjort på Midsommar (hade frusit in den vill jag bara tillägga!) och sallad. Till efterrätt serverades det Apelsin-chokladkaka.

Jag har dessvärre inga exakta mått för hur mycket kantareller det är i pajen eftersom jag använder frusna som någon annan har plockat åt mig. Det blir kanske en två, tre deciliter när man stekt dem. Jag steker dem i smör och sedan saltar jag och pepprar lite grann. Under tiden har jag gjort det pajskal på:

100 g smör
3 dl vetemjöl eller 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl
2 msk vatten

1. Blanda ihop pajdegen i en matberedare.
2. Kavla ut degen och klä en pajform ca 24 cm i diamater. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i ca 30 minuter.
3. Förgrädda pajskalen ca 10 minuter på nedersta falsen i 225 grader.

Lägg kantarellerna på det färdiggräddade pajskalet. Rör ihop tre dl mjölk, tre ägg samt lite salt och peppar. Häll detta över kantarellerna. Strö över två till tre dl ost. Grädda i ca 25 minuter till.

4 kommentarer:

  1. Oj oj oj, vad recept du hunnit lägga ut. De ser alla jättegoda ut! Kantarellpajen var jättegod. och även den andra jag åt en bit av. Var det spenat och tomatpajen som du lagt ut recpt på tidigare? Hoppas vi hinner ses nåt snart. Imorgon åker vi o tältar! Spännande! kramar

    SvaraRadera
  2. Mums vad det var gott. Vi tackar och bockar! Kram

    SvaraRadera
  3. Det var så lite så! Kul att träffas! Kram

    SvaraRadera
  4. Jag älskar kantareller och paj är ett lite smidigt sätt att laga till dem tycker jag!

    SvaraRadera