söndag 13 september 2009
Minestronesoppa
Som söndagsmat tycker jag att soppa är perfekt! Ofta är man lite däst av all mat man ätit under helgen och då är en sopplunch toppen. Detta recept är taget ur "Det vegetariska köket". Jag passade på att göra dubbel sats, lite träning inför hur mitt liv kommer att bli när vi får en stor frys!
1 gul lök
1 liten purjolök
1 stor morot
1 stor potatis
1 sellerisjälk
2 msk olivolja
2-3 dl kokta bönor (1 dl okokta)
1 burk tomater
1 buljongtärning
1 dl pasta
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk mejram
Skala och strimla lök, purjo, morot, potatis och selleri. Fräs i en gryta i några minuter utan att det tar färg. Häll på vatten så det täcker och koka i 10 minuter. Tillsätt bönorna, tomaterna, buljong, pasta, kryddor och pressad vitlök. Låt koka tills pastan är mjuk. Späd med vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Jag skippade sellerin och använde zucchini istället. Bytte även ut bönorna mot röda linser.
Etiketter:
Det vegetariska köket,
Pasta,
Röda linser,
Soppa,
Veganrecept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar