Matbloggstoppen

onsdag 30 september 2009

Vegetarisk gulasch



Detta ser inte heller helt aptitligt ut! Samma sak här, legandes i min lunchlåda och blivit kastad huller om buller! Sedan ligger det med lite champinjoner, helt omotiverade men bara för att bli av med dem istället för att kasta dem så damp de ned i min lunchlåda.

Bra vardagsmatrecept. Även detta är taget ur "Det vegetariska köket". Ska bli bättre på att gå igenom lite kokböcker och dra flera recept ur varje bok. Just nu är jag verkligen inne på denna kokbok. För er som inte har den i hyllan så är det ett mycket bra köp!

2 dl sojaflingor el röda linser (jag använde linser)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor av olika färg
1 morot
2 msk olja
1 1/2 tsk hel kummin
1 burk tomater
1 msk sojasås
1 1/2 tsk mejram
2 msk paprikapulver
1-2 krm chilipeppar
1 buljongtärning
salt
tomatpuré

Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla paprikan. Skala och slanta moroten. Värm oljan i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och morötter. Tillsätt kummin och paprikor och fräs i några minuter. Lägg i sojaflingor, tomatkross, sojasås, kryddor och smula över buljongtärningen. Fyll på med vatten så det precis täcker. Koka under lock i 25-35 minuter tills grönsakerna är riktigt mjuka. Smaka av med salt och tomatpuré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar