måndag 30 november 2009
Currytofu med nudelwok
Också detta recept är taget ur "100 goda gröna rätter". Detta var ok vardagsmat, men inte mer än så. Lite för torrt tyckte vi nog alla. Har försökt att köra lite med tofu det senaste, dottern verkar gilla det!
250 g tofu i sockerbitsstora tärningar
2 msk olivolja
2 tsk curry
1/2 tsk salt
350 g äggnudlar
1 liten fänkål i strimlor
3-4 morötter i tunna skivor på snedden
4 selleristjälklar i tunna skivor
1 rödlök i tunna klyftor
2 msk olivolja
Sås
2 msk soja
2 msk vinäger
2 tsk honung
1 dl vatten + 1/2 msk grönsaksfond
1. Hetta upp olja i en wok lägg i curryn och tofun. Stek några minuter. Salta. Lägg upp på hushållspapper.
2. Koka nudlarna.
3. Förbered grönsakerna och woka dem i ca tre minuter. Blanda ingredienserna till såsen och häll på den. Woka i ca fem minuter.
4. Blanda ned tofutärningar och nudlar. Låt allt bli genomvarmt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar