Matbloggstoppen

tisdag 17 november 2009

Hirsfylld paprika



Detta recept är taget ur "Gott och grönt". Det var mycket gott och det är alltid bra att hitta hirsrecept. Hirs är väldigt järnrikt.

8 paprikor
2 dl hirs el couscous + 5 dl vatten
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 morot
5 stora champinjoner
olja
salt
svartpeppar
1/2 dl creme fraiche smaksatt med örter
salt
2 dl riven ost

1. Skär ett litet lock av paprikan och ta bort fästet. Gröp ur paprikorna och baka dem mjuka i 15 minuter i 200 grader.
2. Finhacka locken med lök, vitlök, morot och svamp. Fräs allt mjukt. Salta och peppra.
3. Skölj hirsen. Koka upp vattnet, häll i hirsen och koka i 20 minuter under lock.
4. Vänd ihop hirsen med grönsakerna och creme fraiche. Salta insidorna av paprikan.
5. Toppa med riven ost och gratinera i fem minuter under grill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar