tisdag 17 november 2009
Hirsfylld paprika
Detta recept är taget ur "Gott och grönt". Det var mycket gott och det är alltid bra att hitta hirsrecept. Hirs är väldigt järnrikt.
8 paprikor
2 dl hirs el couscous + 5 dl vatten
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 morot
5 stora champinjoner
olja
salt
svartpeppar
1/2 dl creme fraiche smaksatt med örter
salt
2 dl riven ost
1. Skär ett litet lock av paprikan och ta bort fästet. Gröp ur paprikorna och baka dem mjuka i 15 minuter i 200 grader.
2. Finhacka locken med lök, vitlök, morot och svamp. Fräs allt mjukt. Salta och peppra.
3. Skölj hirsen. Koka upp vattnet, häll i hirsen och koka i 20 minuter under lock.
4. Vänd ihop hirsen med grönsakerna och creme fraiche. Salta insidorna av paprikan.
5. Toppa med riven ost och gratinera i fem minuter under grill.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar