fredag 6 november 2009
Vegetarisk risotto
Detta recept var en bra lunch! Min dotter gillade speciellt vattenkastanjen, hon tyckte att det var mysigt att det knastrade så. Kul med ett recept med tofu också. Det är ingen produkt jag använder speciellt ofta, men jag ska försöka bli bättre på det. Är tofu inte bra tillagat är det en väldigt tråkig produkt, men rätt tillagad är den mycket god!
Receptet är taget ur "Complete Healthy Vegetarian Cookbook".
1 gul lök, hackad
225 g tofu
225 g arborio ris
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk soja
6 dl buljong
1 grön chilli, skivad
1 röd paprika, skivad
100 g sockerärtor
1 burk vattenkastanjer
50 g svamp, skivade
1. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek lök och tofu i tre minuter. Tillsätt ris och gurkmeja och stek i två minuter till.
2. Tillsätt soja, buljong, paprika, sockerärtor och vattenkastanjer. Koka upp och låt puttra i ca 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka och riset klart. Tillsätt svamp och låt grytan puttra i ca fem minuter till.
Etiketter:
Complete Healthy Vegetarian Cookbook,
Risotto,
Tofu,
Veganrecept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar