Matbloggstoppen

onsdag 11 november 2009

Pastalåda med morot



Kombinationen pasta, morot och crème fraiche dyker upp i lite olika recept och jag förstår varför. Den kombinationen är mycket god. Detta recept är tagen ur en mycket trevligt kokbok "Vegetariskt - Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal". Denna pasta låda är urenkel att röra ihop och mycket god också!

350 g pasta
2 gula lökar
8 morötter (ca 12 dl rivet)
olja
4 dl créme fraiche
4 msk grönsaksfond
salt
svartpeppar
2 krm torkad timjan

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan och häll av vattnet. Hacka löken och riv morötterna. Fräs dessa i olja. Blanda ned créme fraiche och fond. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda pastan med morotssåsen. Häll allt i en ugnsfast form och grädda i ca 12 minuter.

1 kommentar:

  1. Ulriksdal ligger supernära jobbet, vi brukar äta lunch där. De har en god vegetarisk buffe, men den är dyr 120 pix.

    SvaraRadera