Denna helgmat gjorde jag trots att det var vardag. Min dotter äter rätt så dåligt på kvällarna, men pasta brukar alltid gå ned. Inte denna dock. Sambon gillade den i alla fall, och han tycker egentligen inte om nötter. Receptet är taget ur "Rose Elliot´s vegetarian meals in minutes", en bra kokbok med snabb vegetarisk mat.
30 g smör
2 lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 dl vispgrädde
salt, peppar
400 g spenat tagliatelle
50-100 g hackade valnötter
1. Smält smöret i en kastrull. Lägg i löken och låt steka försiktigt på låg värme under lock i ca 10 minuter. Löken ska bli genomskinlig. Tillsätt vitlök och låt steka med i två minuter till. Tillsätt grädde.
2. Reducera blandningen i ca 10 minuter på låg värme (koka under tiden pastan). Tillsätt salt och peppar.
3. Tillsätt nötter till såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar