Matbloggstoppen

måndag 30 november 2009

Spenat tagiatelle med valnötter



Denna helgmat gjorde jag trots att det var vardag. Min dotter äter rätt så dåligt på kvällarna, men pasta brukar alltid gå ned. Inte denna dock. Sambon gillade den i alla fall, och han tycker egentligen inte om nötter. Receptet är taget ur "Rose Elliot´s vegetarian meals in minutes", en bra kokbok med snabb vegetarisk mat.

30 g smör
2 lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 dl vispgrädde
salt, peppar
400 g spenat tagliatelle
50-100 g hackade valnötter

1. Smält smöret i en kastrull. Lägg i löken och låt steka försiktigt på låg värme under lock i ca 10 minuter. Löken ska bli genomskinlig. Tillsätt vitlök och låt steka med i två minuter till. Tillsätt grädde.
2. Reducera blandningen i ca 10 minuter på låg värme (koka under tiden pastan). Tillsätt salt och peppar.
3. Tillsätt nötter till såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar