Matbloggstoppen

måndag 2 november 2009

Ugnsbakade linser



I Sverige är vi väldigt snabba att prata skit om engelsk mat. I deras matkultur finns dock flera höjdpunkter, den bästa är den ugnsbakade middagen, "roast dinner". Det är kött tillagad i ugn tillsammans med ugnsrostade potatis, grönsaker och andra goda tillbehör så som yorkshire pudding och stuffing. De vegetariska alternativen är mycket goda de också! Här kommer recept på ugnsbakade linser, receptet taget från "Quick and easy tasty vegetarian".

225 g röda linser
450 ml buljong
1 lagerblad
smör
ströbröd
225 g cheddarost
1 purjolök, fint skivad
125 g champinjoner, fint hackade
90 g smulat bröd
2 msk persilja
1 msk pressad citron
2 ägg
salt och peppar

1. Koka upp linserna med buljongen och lagerbladet. Sätt på ett lock och låt puttra i ca 15-20 minuter tills vätskan har kokat bort.
2. Klä en långsmal kakform med bakpapper och smörj den. Bröa med ströbröd.
3. Rör ned ost, purjolök, champinjoner, brödet och persiljan i linserna.
4. Blanda ned ägg och citron. Smaksätt med salt och peppar. Häll ned blandningen i formen.
5. Grädda i ugnen i ca 200 grader i ungefär en timma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar