Matbloggstoppen

söndag 22 november 2009

Toad in the hole



Ännu ett engelskt recept! Detta är engelsk middag när det är som godast. Man håller sig mätt länge och det är perfekt för vintern. Det är väl som en svensk ugnspannkaka om jag skulle beskriva det, fast med korv. Receptet är taget ur "Linda´s winter kitchen" och uppskattades av hela familjen.

250 g mjöl
1/4 tsk salt
2 ägg
6 dl mjölk
6 sojakorvar (men nästa gång tar jag nog 8 stycken)
4 msk olja

Blanda mjöl, salt, ägg och mjölk till en slät smet. Låt stå i en timma. Stek korvarna. Ställ in en 25x25 cm ugnsform i ugnen i 225 grader i fem minuter med 4 msk olja i ugnsformen. Lägg i korvarna i formen och häll på smeten. Grädda i 15 minuter och sänk sedan temperaturen till 200 grader och gratinera i 20-30 minuter till.

Servera med potatis, grönsaker och sås (jag köper riktigt engelsk "gravy" i "The English shop".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar