Matbloggstoppen

måndag 30 november 2009

Kikärter från Marrakech



Kikärter och couscous är en mycket bra kombination. Denna rätt passar med andra ord bäst tillsammans med couscous, men man kan också servera den med ris.

Receptet är taget ur "Kärlek, oliver och timjan".

2 burkar kikärter
150 g spenat (men det uteslöt jag idag)
1 rågad tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad mynta
1/2 tsk chiliflingor
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 röd eller gul paprika
1 burk tomater
olivolja
3 dl vatten
1 tsk salt
3-4 msk hackad koriander

Strimla spenaten. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikan. Hetta upp oljan, häll i vitlök och lök och rör om. Fräs i några minuter, lägg i alla kryddorna och rör om. Lägg i paprikahacket och kikärter. Fräs i två minuter till. Häll i tomaterna samt vatten och salt. Koka allt i 15 minuter. Vänd ned spenaten. Smaka av. Strö över hackad koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar