Matbloggstoppen

fredag 22 januari 2010

Broccolilåda med past och ädelost



Detta receptet var verkligen inte dumt! Vi åt det en vardag men det hade passat bättre som helgmat med lite sallad och något gott bröd. Tycker inte att mögelost och grädde är vardagsmat men nu hade jag massor av körsbärstomater som jag ville bli av med. Ibland måste man lyxa till vardagen och äta lite mer festligt fast det är mitt veckan. Dottern blev väldigt förtjust i detta. Pasta, broccoli och körsbärstomater - det är tre av hennes favoriter det!

Receptet är taget från www.tasteline.com

Nykokt pasta för 4 pers, tex. skruvar
350 g broccoli
10-12 coctailtomater
1 vitlöksklyfta
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
100 g ädelost

Ugn 200 grader.

Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll bort vattnet och låt den rinna av.
Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Lägg broccolin och tomater över.
Riv ädelosten över och strö den ovanpå.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll det över i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar