Jag var ute efter en mjölkchokladkaka och hittade detta recept på denna blogg. Denna kaka var god, men lite mäktig. Det märkte jag efter att jag hade satt i mig två bitar. Denna skulle ha avnjutits i mindre bitar, den saken är klar. Så andra gången jag åt den nöjde jag mig med en mycket mindre bit!
Ingredienser
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning
100 g mjölkchoklad
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält chokladen med smöret.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm eller "smöra o bröa" en keramikform.
5. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar