Matbloggstoppen

söndag 3 januari 2010

Pestogratäng och pepparkryddad quorn



Huvudrätten blev pestogratäng med pepparkryddad quorn. Även dessa recept var tagna på www.ica.se. Huvudrätten var jag inte helt nöjd med. Pestogratängen smakade som en vanlig potatisgratäng, så basilikan och parmesanen var helt bortkastade. Quornen var väldigt pepprig, så det hela blev lite för starkt.

Pestogratäng:

2 kg potatis
4 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
2 dl riven parmesanost
2 tsk salt
2 krm peppar
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk

Skala och skiva potatisen. Låt den ligga i kallt vatten. Skala och hacka vitlöken. Grovhacka basilikan.

Vid serveringen:
Sätt ugnen på 200°C. Blanda väl avrunnen potatis, vitlök, basilika, ost, salt och peppar i smord ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen i 40–60 minuter.



Pepparkryddad quorn



10 quornfiléer
olja
4 msk honung
2 msk grovstött rosépeppar
1 msk grovstött svartpeppar
1 msk grovstött grönpeppar
1 msk grovstött flingsalt
lite olja

Bryn filéerna lätt i olja. Blanda samman honung, de olika pepparsorterna och salt samt lite olja för att göra det lite mer lättarbetat. Lägg filéerna på ett snyggt fat och bre blandningen på ovansidan av filéerna. Sätt in i ugnen och grädda i ca 8-10 minuter tills filéerna är genomvarma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar