tisdag 26 januari 2010
Pastagratäng med paprika och fårost
Pasta i alla former går hem hos mammas lilltjej. Denna gratäng formligen slukade hon. Jag förstår henne, den var god! Receptet taget från www.gronmat.net
10 dl pasta, typ penne eller fusilli
2 röda paprikor i tärningar
1 tärnad lök
2 hackade vitlöksklyftor
150 fetaost i tärningar
20 urkärnade och skivade svarta oliver (men jag körde hela!)
salt och peppar
4 dl kesella
2 tsk oregano
2 msk ajvar relish
1 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan mjuk i saltat vatten. Stek paprika, lök och vitlök mjukt i lite olja. Blanda den kokta, avrunna pastan med paprikafräset, fårost och oliver och lägg i en smord, ugnseldfast form. Rör ihop kesellan med ajvar, sambalkrydda, oregano, salt och peppar. Bred röran över pastablandningen i formen och grädda cirka 25 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar