Matbloggstoppen

söndag 24 januari 2010

Kikärtscurry



Detta recept går jag ofta tillbaka till och gör. Fråga mig inte efter källan. Jag och min kompis Annelie satt på Borders i Singapore och läste böcker när vi var ute på vår jordenruntresa. Jag hittade detta recept och skrev av och det har jag inte ångrat!

Stek en lök med två vitlöksklyftor med 2,5 cm riven ingefära och 250 g champinjoner i fem minuter. Tillsätt 1-2 msk milt currypulver, en tsk malen koriander (eventuellt 1 tsk kanel) samt 1/2 tsk gurkmeja. Tillsätt 375 g skalad och tärnad potatis, en burk kikärter och 1 tsk salt. Häll på vatten så att det täcker blandningen. Koka upp, låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt 1,25 dl matlagningsyoghurt och färsk koriander. Värm upp och servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar