Matbloggstoppen

söndag 3 januari 2010

Fryst chokladmoussetårta



Utan tvekan var detta allas favorit av de tre rätterna. Supergod efterrätt! Tagen från www.coop.se

Botten
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk kakao

Fyllning
150 g blockchoklad
3 ägg
2 msk kallt kaffe
1 msk konjak
2 dl vispgrädde

Riv mandelmassan, tillsätt äggen och rör kraftigt till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet.

Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter 22 - 25 cm i diameter. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen 15?20 minuter. Låt kakan svalna något. Stjälp upp den och tag bort papperet.

Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, därefter kallt kaffe och ev konjak. Vispa vitorna och rör ned dem till sist. Moussekrämen ska vara väl blandad. Lägg den kalla tårtbotten i formen. Häll i moussekrämen. Täck formen och låt den stå i frysen 4?5 timmar eller längre.

Tårtan kommer bäst till sin rätt nätt och jämnt tinad. Låt formen stå i kylen ca 45 minuter eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering.


3 kommentarer:

  1. Den var fantastiskt god!! Tack för igår! Det var trevligt att ses igen. Väntar på att du lägger upp pajen också. Den var också väldigt god. Kramar Catherine

    SvaraRadera
  2. En nyvunnen favorit :) Har väntat på att receptet skall komma in på bloggen så att man kan prova själv. Problemet är att jag inte har någon konjak hemma ,får prova med rum istället ! Tack för senast ! Kram // Mattias

    SvaraRadera
  3. Kul att den uppskattades! Var lätt att göra också. Catherine: Pajen kommer snart. Mattias: Återkoppla till mig hur det blev med rom. Kram Therese

    SvaraRadera