måndag 18 januari 2010
Spenat- och fetabullar
Detta recept är taget från www.ica.se och inte alls en dum kvällsmat! Gott med lite sallad och någon sås till. Själv rörde jag ihop lite dill, vitlök, salt och yoghurt. Dottern tyckte dock inte om dessa, verkar som hon ratar allt som är potatis relaterat. Suck!
10 potatisar
375 djupfryst, hackad spenat
1 dl mjöl
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g fetaost - jag använde dock 150 g
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och svalna. Pressa potatisen genom potatispress
Tina spenaten och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda potatisen med spenat, mjöl, ägg, pressad vitlök, salt och peppar. Tärna fetaosten och blanda med potatisdegen.
Forma degen till släta, platta bullar. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs bullarna i och får steka på medelstark värme ca 3 min per sida.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar