Matbloggstoppen

måndag 11 januari 2010

Spenatpaj med fetaost



Mina goda soltorkade tomater passade perfekt till denna paj. Massor av goda ingredienser i denna paj! Detta recept har jag rivet ut ur en tidning, vet dock inte vilken!

Pajdeg
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl smör
1/2 dl kesella

Fyllning
1 paket fryst bladspenat (250 g)
1/2 gul finhackad lök
2 msk olivolja
12 hackade soltorkade tomater
2 dl färsk hackad basilika
100 g fetaost
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl lagrad ost
1/2 tsk salt
svartpeppar

1. Arbeta ihop pajdegen med fingrarna eller i en matberedare
2. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i en timme.
3. Tina och skär spenaten grovt och fräs den och löken i oljan.
4. Lägg över fräset i pajskalet tillsammans med tomater och basilika.
5. Smula över fetaosten.
6. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och salta och peppra.
7. Häll blandningen i pajskalet.
8. Grädda i 200 grader i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar