Matbloggstoppen

måndag 18 april 2011

Indisk potatiscurry - dhal aloo



Jag älskar indisk mat! Det är ett jättebra kök för oss som är vegetarianer. Kan nog lugnt påstå att baljväxter smakar som allra bäst när de serveras på indiskt vis. Godast är när man har flera indiska rätter som man äter samtidigt istället för att bara ta en rätt åt gången. Så det bästa tillfället att äta indiskt är när man har flera gäster på middag. Tyvärr verkar inte någon i min bekantskapskrets gilla indiskt så jag och sambon får väl fortsätta käka på själva...

Detta är ett recept som jag ofta går tillbaka till, taget från www.coop.se.

1,5 dl röda linser
3 msk olja
1 tsk gula senapskorn
0,5 tsk Vindaloo Curry
1 msk riven, färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
400 g skalade tomater på burk
1 tsk salt
5 dl vatten
8 potatisar, av mjölig sort, i tärningar

Till garnering: 0,5 dl hela blad från färsk koriander

Skölj linserna väl i flera vatten.

Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.

Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.

Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.

Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar