Matbloggstoppen

måndag 4 april 2011

Squash och brie-soppa



Squash och briesoppa var inte dumt! Jättegott med brie i soppan. Vad squashen hade där och göra är jag lite mer osäker på eftersom det inte var någon smak av denna. Hade passat bättre om den hade kallats spenatsoppa! Receptet är för två personer och taget från www.dn.se

1 lök
1 potatis
1 vitlöksklyfta
3 dl grönsaksbuljong
300 g squash
100 g spenat
1 dl mjölk
100 g brieost
1/2 tsk basilika
salt, peppar

Hacka lök och vitlök, skala och tärna potatis. Tärna squashen. Fräs lök och vitlök i olja. Låt löken steka mjuk utan att den tar färg och blanda ner potatisen. Stek några minuter, tillsätt buljong.

Låt småkoka under lock i tio minuter tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt tärnad squash, grovhackad spenat och basilika. Sjud i några minuter.

Häll på mjölken och lägg i brieosten, utan kant, skuren i mindre bitar. Rör om tills osten smälter. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar