Matbloggstoppen

tisdag 26 april 2011

Kikärtsbiffar med morotstsatsiki



De här biffarna är riktigt goda. Man får vara lite försiktig med mjölkmängden, det får inte bli för blött. Morotstsatsiki är gott, men det slår inte gurka! Kul att variera sig lite ibland i alla fall. Receptet är taget från www.arla.se.

1 burk kikärtor, ca 400 g
ca 1/2 dl lättmjölk
60 g purjolök
1 msk majsstärkelse
2 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör

2 dl matyoghurt
2 dl grovriven morot
1 st vitlöksklyfta
salt
svartpeppar


Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor, purjolök, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en panna några min på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar