Matbloggstoppen

måndag 11 april 2011

Chokladglaserade havrerutor



Har länge tänkt att dessa kakor vore goda att glasera med choklad. Istället hittade jag detta recept i "Vår kakbok" och tänkte testa dem med lilltjejen. Här blev botten väldigt tunn, men smaken blev ju lite annorlunda med kokos i. Nja, nästa gång kör jag nog de andra kakorna och häver på choklad på dem istället! Fast lilltjejen tyckte att de var goda.

150 g smält smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl kokos
1 1/2 dl socker

GARNERING
100 g hackad blockchoklad

Blanda ihop smeten och bred ut det på smort bakpapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Strö på hackad choklad på den färdiga heta kakan.
Bred ut det med hjälp av en kniv eller brödpensel.
Skär i bitar när kakan har kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar