Matbloggstoppen

lördag 16 april 2011

Varm pastasallad från Aten



Det här receptet är verkligen toppen! En jättegod sallad som skulle funka lika bra på en picknick som en buffé. Den är god varm, ljummen och kall. Det skulle säkert vara gott att lägga med lite fetaost, kanske lite kidneybönor också för lite protein? Receptet är taget från www.ica.se.

280 g pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 squash
1 msk olja
2 tomater
15 svarta oliver
DRESSING:
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1⁄2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
2 tsk torkad oregano

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta, enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna squashen. Fräs lök och squash i olja i en stekpanna. Skölj och tärna tomater. Blanda ner tomaterna i pannan. Låt pastan rinna av och vänd ner även den i pannan.

Skaka samman en dressing av pressad citron, olivolja, salt, svartpeppar och torkad oregano. Häll dressingen över pastan och strö över svarta oliver.
Servera pastasalladen genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar