Matbloggstoppen

tisdag 5 april 2011

Kidneybönsbiffar



Detta receptet är taget från www.dn.se. Egentligen är det kikärter som används i receptet, men jag föredrar dem med kidneybönor. Jag bjrukar utesluta kanelen, ogillar kanel i mat men det är ju en smaksak. Denna gången drog jag på i matberedaren lite för mycket så de blev lite lösa. Annars är detta ett jättebra recept, verkligen smakrika biffar. Dessa biffar räcker till 2-3 personer. Istället för bulgur så kan man använda couscous.

2 dl kokt bulgur (knappt 1 dl okokt)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 kvistar bladpersilja eller färsk koriander
3 1/2 dl kokta kidneybönor
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 tsk spiskummin
2 krm kanel
2 msk vatten
1/2 dl sesamfrö till panering


Koka bulgurkornen mjuka i lättsaltat vatten, cirka 10 minuter. Låt dem rinna av.

Dela löken i stora bitar. Släpp ner lök, vitlök och persilja genom tubröret i en matberedare som är i gång, så allt finfördelas.

Lägg bönorna i matberedarens skål tillsammans med salt och kryddor och ett par matskedar spad eller vatten.

Kör allt till en ganska stadig smet. Bönorna ska inte bli helt mosade. Blanda med de kokta bulgurkornen.

Forma smeten till små biffar och vänd dem i sesamfrö. Stek biffarna i olja i inte alltför het panna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar