Matbloggstoppen

fredag 22 april 2011

Lasagne med rostade grönsaker och brie



Återigen, ett lasagnerecept. Jag tycker verkligen att lasagne är perfekt bjudmat. Kan oftast förberedas och sedan kastas i ugnen strax innan gästerna kommer. Denna åt vi dock själva. Har testat med vanliga tomater istället för körsbärstomater som receptet säger. Tror nästan att det blir bättre med vanliga tomater eftersom den blir lite mer "såsig". Billigare också för den delen. Receptet är taget från någon engelsk sida.

1 aubergine
2 zucchini
2 paprikor
1 röd lök
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 tsk torkade kryddor (jag använde basilika)
320 g brieost
9 lasagneplattor
5 dl vit sås
parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader. Skär aubergine, zucchini, röd lök och paprikor i 2 cm bitar. Blanda med tomat, olivolja, vitlök, kryddor och rosta i 30 minuter i ugnen.

Varva plattor med grönsaker och avsluta med vit sås blandat med några matskedar riven parmesan.

Grädda i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar