fredag 3 juli 2009
Chokladtårta
Detta recept på chokladtårta är taget från www.coop.se. Mycket bra recept! Glasyren var verkligen smaskig!
I mina recept betyder förresten mjöl alltid vetemjöl och socker alltid strösocker.
150 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
Glasyr:
3/4 dl vispgrädde
1 msk smör
100 g mörk choklad
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt sönder chokladen, lägg i den och låt den smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfett-/chokladblandningen och mjölet. Rör bara tills allt är blandat. Kakan ska vara lite kompakt, därför är det inget bakpulver i den. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan stå 5-10 minuter för att "samla sig" och svalna lite innan den stjälps upp och får kallna. Om kakan vill sjunka lite på mitten kan man vända på den för att få den plan.
Glasyr: Värm ovispad grädde, matfett och choklad i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Låt den svalna och tjockna lite. Blir den för kall stelnar chokladen igen. Bred glasyren över kakan, även på kanterna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar