Matbloggstoppen

söndag 19 juli 2009

Friterad camembert



Observera att bilden inte gör denna rätt rättvisa!

Friterad mat kanske inte är något man ska äta dagligen, men äter man det bara någon gång ibland så tycker jag att det kan vara fantastiskt gott. Jag tycker att det är lämpligt som förrätt, då blir det ju inte heller så mycket man äter.

Detta recept är från www.ica.se och är supergott!

250-300 g camembert
2 msk vetemjöl
1 äggvita
3/4 dl finsiktat ströbröd
2-3 dl frityrolja

Dela osten i trekantiga bitar. Vänd dem i vetemjöl och därefter i lätt vispad äggvita. Doppa dem till sist i ströbröd så att det helt täcker osten.

Hetta upp oljan till 180°C. Fritera ostbitarna, några åt gången, tills de fått en gyllengul färg. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Servera dem genast, gärna med hjortronsylt!

2 kommentarer:

  1. marielle fältström21 juli 2009 kl. 21:29

    Hej Therese!
    Vilken härlig sida! Vi var hemma hos mamma i helgen och då bjöd hon på dina bullar och en kaksort med choklad och nötter, väldigt osäker på vad den hette dock. Synd bara att bullarna var lite torra :) no just joking...love them!

    Kram storasyster

    SvaraRadera
  2. Det receptet kan du hitta här, det är från Nya Annas kokbok. Bra att det funkar med kommentarerna nu! Kram

    SvaraRadera