Matbloggstoppen

lördag 4 juli 2009

Röda bönburgare med cheddar och örter



Ett av mina favoritrecept på biffar! Lite festligare än genomsnittsbiffen på grund av osten men fortfarande mycket lätta att göra.

2 burkar röda bönor
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 msk konc grönsaksfond
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad gräslök
100 g cheddar
1/2 tsk timjan
1/3 tsk grovmalen svartpeppar.

Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Bland ägg, ströbröd och fond. Låt stå och svälla i fem minuter. Skär osten i stora bitar. Kör alla ingredienserna till ett ganska fint mos i matberedare. Se till att det inte blir alltför finfördelat. Låt stå i ca 15 minuter. Hetta upp olja i en panna. Klicka ut bönsmet och forma till biffar. Stek dem i ca fyra minuter på vardera sidan på medelvärme.

Receptet är taget ur "Enkelt grönt" av Lisa Förare Winbladh, Malin Landqvist och Sanna Liedgren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar