Matbloggstoppen

måndag 19 oktober 2009

Gnocchi à la quorn eller sojafärs



Det är alltid lätt att kasta ihop vegofärs och äta med pasta. Det blir ju dock lite oinspirerat i längden. Hittade detta recept som gjorde saker och ting festligare. Originalreceptet från www.coop.se använder quorn. Jag använder givetvis sojafärs istället.

4 portioner pasta t ex Gnocchi eller Penne
1 paprika
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
300 g quornfärs (går bra med 100 g torkad sojafärs)
2 burkar krossade tomater
12 svarta oliver
2 msk kapris
1/2 tsk salt, peppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Kärna ur paprikan och strimla den. Hetta upp oljan i en traktörpanna, fräs paprikan tillsammans med pressad vitlök och quornfärsen 3 - 4 minuter. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt koka ytterligare några minuter. Salta och peppra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar