Matbloggstoppen

måndag 19 oktober 2009

Potatis- kikärts- och cashewcurry



Detta recept har jag skrivit av från en kokbok, men jag vet inte vilken. Gott var det i alla fall!

4 msk olja
1 hackad gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
2 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk chilipulver
4 hackade tomater
3 dl vatten
500 g potatis, tärnad
1 burk kikärter
250 g champinjoner
75 g osaltade cashewnötter
2 msk färsk koriander
1 1/2 dl matlagning- eller sojayoghurt

1. Hetta upp hälften av oljan. Lägg i lök, vitlök, ingefära och kryddor. Fräs till löken är mjuk.
2. Tillsätt tomater och vatten och koka upp. Sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 15 minuter.
3. Tillsätt potatis och kikärter och låt sjuda under lock i 20 minuter.
4. Hetta upp resterande olja i stekpanna och fräs svampen i 3-4 minuter.
5. Tillsätt svamp, cashewnötter och koriander till grytan. Låt sjuda i 10 minuter. Rör ned yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar